Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Над 60 градове и други селища, разположени по фрeнската Ривиера, включително Ница и Кан, ще бъда подложени на новообявен уикенд локдаун, предаде АП, цитиран от Монитор. Той ще важи поне за следващите два уикенда, заяви префектът на департамента Алп-Маритим Бeрнар Гонзалес.

Новите мерки предвиждат и засилен контрол по летищата и сухопътните граници, както и ускоряването на ваксинациите в тежко засегнатия от Covid-19 департамент. Според правилата на уикендния локдаун жителите на департамента ще могат да излизат за по час, но не по-далеч от 5 км от домовете си. Магазините с площ над 5000 кв. м. ще бъдат затворени. Забраните ща важат от 18 ч в петък до 6 ч в понеделник.

В момента ситуацията с Covid-19 в департамента е най-тежката в цяла Франция. Положението в Ница, където са регистрирани по над 700 случая на 100 000 жители, се смята за излязло извън контрол.

Засега Франция за разлика от някои свои съседи избягна да обяви трета национална карантина, за да не задуши допълнително икономиката си. А след бавното начало ваксинациите вече набират скорост, като около милион французи са получили и двете дози, а над 2.5 милиона – поне едната.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *