Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Най-засегнатият бранш от COVID кризата остава ресторантьорството, отбеляза пред bTV министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

“Един бизнес е направен, за да работи, а не за да бъде подпомаган от държавата икономически и аз винаги съм в дебат с националния оперативен щаб. Искам бизнесът да работи, но здравето е по-важно”, посочи той.

По думите му около 112 милиона лева e общо стойността на поисканите средства от държавата заради затворените бизнеси. “Направихме добър баланс – поддържаме финансовата стабилност, мислим за бизнеса и за здравето на хората”, коментира Борисов. Според него доказателство са стабилните макроикономически показатели на страната в сравнение с останалите страни-членки на ЕС.

“Въпреки кризата, данните на министерството на икономиката показват, че неактивните компании в страната през 2020 г. са намалели с 4%. Проведохме най-либералните противоепидемични мерки в Европа и това даде своите резултати по отношение на икономиката и нейното развитие. Един от рисковете за ресторантьорския бранш е, че колкото по-дълго остане затворен, толкова повече кадри ще се пренасочат към други бизнеси. В момента, когато трябва да започнат да работят, може да стои този проблем”, обясни Лъчезар Борисов

Министърът на икономиката заяви, че в момента не трябва да се правят промени в данъчната политика, както иска опозицията.”Данъчната политика в момента си върши работата и тя не трябва да бъде променяна. Интервенцията в подкрепа на бизнеса трябва да бъде с финансовите мерки, а не чрез промени в данъчната политика”, заяви той.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *