Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Легендарните шампиони Майк Тайсън и Рой Джоунс-младши тази нощ ще се изправят за първи път един срещу друг! Арена на гладиаторската битка ще бъде “Стейпълс сентър”, Лос Анджелис. Галавечерта започва в 4 часа сутринта (българско време) в неделя и ще се излъчва по Макс спорт 2.

Изминаха тридесет и четири години, откакто Майк Тайсън стана най-младият световен шампион в тежка категория и 15, откакто се боксира за последен път. Е, “железният Майк” тази нощ отново ще бъде в действие! Въпреки някои противоречиви информации, че двете легенди няма да имат право да се нокаутират и всичко на ринга ще се случва в спаринг обстановка, организаторите на събитието успокоиха феновете. Правилата са съвсем ясни – 8 рунда по 2 минути, като нокаутите са напълно позволени. Който и да е краен победител обаче, резултатът няма да е официален, а никой измежду двамата няма да вземе точки за ранкинг.

54-годишният Тайсън, който казва, че е пропилял над 300 милиона долара печалба от кариерата си, ще спечели 10 милиона долара от галавечерта. 51-годишният Джоунс-младши, който е бивш четирикратен световен шампион ще вземе по-малко от половината на тази сума.

Боксовите анализатори се разделиха твърдо на два лагера. Според едните мачът ще си бъде със съвсем официален характер и двете легенди ще дадат всичко от себе си за победата. Според другите, мачът си е чисто и просто шоу за пари.

На официалния кантар, Тайсън тежеше 99.8 кг, а съперникът му – 95.2 кг. Майк не се е боксирал от 2005 година, а Джоунс-младши – от 2018-а. 

При всички случай, двете легенди ще ни донесат емоция, а какво ще се случи? Предстои да разберем!

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *