Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Депутатът от управляващото мнозинство в Република Северна Македония (РСМ) Бисера Костадиновска Стойчевска, която е заразена с коронавирус, обяви в профила си във Фейсбук, че ще присъства на днешната планирана сесия в парламента и че ще носи защитен костюм или скафандър. Тя обяви, че е тръгнала към парламента с пълно защитно облекло, за да участва в днешната сесия, на която те трябва да приемат законите, които осигуряват финансова помощ на хиляди граждани и компании в кризата заради пандемията, съобщава македонската редакция на Радио „Свободна Европа“, предава Труд.

„Аз съм позитивна за Covid-19, но се чувствам добре, решена съм народът да спечели днес днес. Няма да позволим изнудване! Моят дълг като депутат е постоянен и благороден. И здрава, и болна, имам задължението да направя всичко, за да могат гражданите да получат помощта, която правителството им е предоставило.ората – но напразно ще свършим работата днес“, написа тя във Фейсбук.

Пакетът от антикризисни мерки, който депутатите ще трябва да гласуват днес, се отнася до финансова помощ за 20 хиляди компании и около 150 хиляди граждани. 36-ата пленарна сесия е насрочена за в 14:15 часа местно време (15:15 часа българско време), в дневния ред на която са законите от петия пакет, а преди това в 14:00 е предвидена 32-та сесия, на която, наред с други неща, трябва да се гласува Националната стратегия за борба с корупцията 2021-2022 г.

По-рано координаторът на депутатите от СДСМ Йован Митревски за предаването “360 градуса” заяви, че ако споразумението, постигнато от премиера Зоран Заев с лидера на Алианса на албанците Зиадин Села и колегата му от Алтернатива, Африм Гаши за закона за гражданството не допринася за нормализиране на работата на парламента, той ще бъде принуден да доведе депутатите от мнозинството, положителни за Covid-19, в залата на Събранието, облечени в скафандри и да вземат участие в гласуването.

🗣 Пристигнувам во Собранието, со целосна заштитна КОВИД-19 опрема, за да учествувам на денешната седница на која ќе ги…

Публикувахте от Бисера Костадиновска Стојчевска в Неделя, 18 април 2021 г.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *