Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Правителството на Франция е притискано да ускори имунизацията срещу коронавирус. Президентът Еманюел Макрон е бесен заради мудното ваксиниране, информира АФП.

До момента само няколкостотин души са ваксинирани във Франция в сравнение с над 200 000 в Германия и около 1 милион във Великобритания.

“Това, което виждаме, е правителствен скандал”, коментира Жан Ротнер, председател на регионалния съвет в Гранд Ест, където има рязък скок на заразените с коронавирус.

“Нещата трябва да бъдат ускорени“, каза той пред местна медия. “Французите се нуждаят от яснота и категорични послания от правителството, че знае накъде отива. Не прави обаче такова впечатление”, поясни политикът от дясната партия “Републиканците”.

По време на новогодишното си слово към нацията Макрон заяви, че е неоправдано да се забавя имунизацията, но вестник Journal du Dimanche съобщи в неделя, че частно френският лидер е изразил недоволството си от липсата на напредък.

“Аз съм във война сутрин, обед, вечер и през нощта”, казал президентът, който наскоро се възстанови от коронавирусна инфекция. “Очаквам същият ангажимент от всички. Това не се прави. Трябва да се промени бързо и решително“, подчертал той.

Заместник-председателят на крайнодясната партия “Национален сбор” Жордан Бардела коментира, че Франция е станала за смях пред света.

“Ние ваксинираме за седмица толкова, колкото ваксинират германците за 30 минути. Позорно е”, коментира той пред телевизия RTL.

Според френското здравно министерство само 516 души са ваксинирани от 1 януари.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *