Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Всички без ГЕРБ са съгласни заседанията да се водят в старата сграда на НС. Това каза Мария Капон от “Изправи се. Мутри вън” след проведено техническо заседания с главния секретар на Народното събрание и администрацията. 

Тя уточни, че на него са били представители на всички политически формации, които влизат в парламента.

Предстои да се внесат предложения и да се реши как това ще стане, защото има аргументи, че нямало техническо обезпечение, добави Капон. 

“Искаме да сме в сградата на НС, а не в Партийния дом с мастодонта с петолъчките. Бяхме подкрепени и от БСП, и ДПС”, каза още тя.

По-рано днес стана ясно, че първото заседание на 45 НС ще е в старата сграда на парламента. 

Преустройството на зала “Света София” в бившия Партиен дом струва малко над 23 млн. лв. – 23 039 041 лв.

“Това, че някой е направил безумна инвестиция и е сложил журналистите в избата – го изкарваха като предимство. Тази зала освен техническо обезпечение и многото изхарчени пари, казват, че е имало едва ли не – място за журналистите – това чух на това заседание”, обясни още Капон. https://bravo.btv.bg/bweb/adunit-generator/?site=btv_novinte&e=in_content

Тя не уточни какво ще стане с бившия партиен дом, но загатна, че е възможно там да заседават комисии. 

Според нея в сегашното положение след изборите решението е в обединението и отрече да има скандал в “Изправи се. Мутри вън”.

“Решението днес, за да сме в сградата на НС дойде с подкрепата от две други парламентарни групи, които са от статуквото”, добави Капон. 

Според нея трябва веднага да се  промени тренда на ваксинирането: “Искаме да се промени и логистиката, като се активират кметовете на малките населени места и да има мобилни групи, засега това, което имаме, е пълен хаос.”

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *