Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

“Основната ни цел е доразграждане на корупционния мафиотски модел от управлението на България, защото е наивно да се мисли, че мутрите на всички нива във властта са си тръгнали”. Това коментира пред БНР Мая Манолова, лидер на “Изправи се.БГ”, част от коалицията “Изправи се! Мутри вън!”.

Тя очаква двойно по-висок резултат на изборите на 11 юли. “В следващия парламент ще бъде съставено правителство от партиите на промяната”, убедена е Манолова. По думите ѝ 11 години еднолична власт не може да бъде прекратена за дни и процесът ще е дълъг.

“Възстановяването на върховенството на правото ще се случи през истинска съдебна реформа”, заяви тя.

Манолова коментира санкциите на САЩ срещу бизнесмена Васил Божков, който има 18 повдигнати обвинения от прокуратурата в България, за когото сама е заявявала, че се е срещала преди кампанията за местни избори в София, когато тя беше кандидат за кмет.

“САЩ направиха това, което българските институции не направиха. Едно от първите действия, които ще направим в следващия парламент, ще е да направим комисия, която да извади цялата истина за корумпираните лица и фирми и за корупционните схеми”, разкри тя.

Лидерът на “Изправи се.БГ” заяви, че е обект на подслушване още от предизборната кметска кампания.

“Целият офис на “Изправи се. БГ” е бил подслушван в течение на месеци. Имаме информация, че и сега има разработка срещу един от нашите активисти”, коментира Манолова.

Мая Манолова беше категорична, че няма притеснения, че името ѝ може да излезе сред санкционираните лица: “Ако прочетете доклада, ще видите, че става дума за политически лидер, който е бил длъжностно лице. На това описание отговарят Бойко Борисов и Красимир Каракачанов, но всички български граждани знаят, че американците визират Борисов”. Тя бе категорична, че не е получавала финансиране от Божков.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *