Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас
В Световния ден на здравето, лекари от „Пирогов” се обединиха в кампания за набиране на средства за децата на свои колеги, загубили битката с COVID-19, пише Дарик.

Лекари от УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов” се обединиха в кампания за набиране на средства за децата на свои колеги, загубили битката с COVID-19.

В Световния ден на здравето, сумата беше предадена на Фонд #задецатанаГерои, които имат амбицията на осигурят месечна стипендия от по 500 лева, до навършване на пълнолетие, на децата на медици и учители, починали от коварната болест.

Доктор Мартин Малчев, който е специализант по Анестезиология и интензивно лечение, е в основата на идеята лекарите от болница „Пирогов” да помогнат на тези деца.

„Наш дълг е да се грижим за децата на нашите учители, колеги и приятели, които загубиха своя живот в борбата за този на останалите”, обясни мотивите си доктор Малчев.

Неговата идея насърчи и началника на Отделението по анестезиология доктор Пламен Нейчев, според когото малчуганите трябва да растат с постоянна грижа и помнейки, че техните родители са били посветени в „изкуството” да лекуват и да спасяват. 

„От името на всички 21 дечица. Благодарим ви! За огромния жест и за това, че все още сте на първа линия за нас. Бих искала да благодаря лично и на проф. Балтов, защото той е от малцината болнични директори, с които по всяко време на нашите кампании, свързани с COVID-19, сме получавали отговори на въпросите си и мигновено съдействие”, каза Кремена Кунева, инициатор на Фонд #задецатанаГерои. Тя поднесе символичен подарък на професор Балтов – сноп пръчки, които от кубратово време доказват, че обединени, не можем да бъдем пречупени.

Лекарите споделиха, че са се обединили в кампанията, водени от положената Хипократова клетва, част от която гласи:

На учителя, който ме е учил да лекувам, ще гледам като на баща: ще му помагам да живее и ще му давам каквото му е нужно, и ще гледам децата му като свои братя...”

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *