Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Арестуването на мигранти на границата на САЩ с Мексико е достигнало през март най-високи нива от 15 години насам, според официални статистически данни, предаде Франс прес.

Над 172 000 души са били задържани от граничната полиция миналия месец, след като са влезли незаконно на американска територия, което е с 71 процента повече в сравнение с февруари.

Сред задържаните има 18 890 непридружавани непълнолетни, което е двойно повече в сравнение с предишния месец. Но най-голямото увеличение се наблюдава при мигрантите, пристигащи на семейства. През февруари те бяха 20 000, а през март 53 823.

Притокът започна миналата година, но рязко се увеличи с идването на администрацията на Джо Байдън на власт.

Опозицията обвинява Байдън, че омаловажава проблема. Миграционният поток е предизвикателство за властите, както логистично, така и финансово, цитира БТА.

Администрацията на Байдън се ангажира да не връща непридружавани непълнолетни мигранти. Но центровете за прием за такива мигранти не достигат, а стойността на поддръжката на временните лагери за непридружавани деца мигранти възлиза на 60 милиона долара седмично.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *