Кашуто са малки сладки ядки, произхождащи от Бразилия, пише Harper’s Bazaar.
Съставът на ядката е толкова богат, че е в състояние да има благоприятен ефект върху всички системи на човешкото тяло. Кашуто съдържа и трите омега мастни киселини- омега-3 , омега-6 и омега-9. Заедно с антиоксидантите те предпазват организма от увреждане на свободните радикали, спират възпалението, забавят стареенето, подхранват кожата и я предпазват от вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи. Орехът е богат и на мед, което спомага за подобряване на качеството на кожата и й придава естествен блясък.
Една малка порция кашу съдържа 70% от дневната стойност на магнезия, от която се нуждаем за правилното функциониране на сърцето, нервната и мускулно -скелетната система. Дефицитът на магнезий в организма може да причини хронична умора, летаргия, високо кръвно налягане и дори мускулни крампи.
Редовната консумация на ядки от кашу значително намалява риска от сърдечно -съдови заболявания (и те все още са на първо място в списъка с причини за смърт при хора по целия свят). Мастните киселини и минерали, които съдържа ядката, укрепват сърдечния мускул и съдовите стени и предотвратяват образуването на холестеролни плаки.
Диетолозите единодушно препоръчват добавянето на кашу към вашата диета, ако искате да отслабнете или да поддържате тегло. На първо място, кашуто е с най-високо съдържание на растителни протеини, което ги прави идеалната закуска преди тренировка. Второ, кашуто е в топ 3 на най -нискокалоричните ядки (доколкото е възможно, защото всички ядки са с високо съдържание на калории) и ако не се увличате с тях, това дори ще ви помогне да отслабнете. И накрая, въпреки изразения си сладък вкус, кашуто не предизвиква рязък скок на кръвната захар, което означава, че може да задоволи глада за дълго време и да намали риска от преяждане.
Превод и редакция: TRENDY NEWS