Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

„На автомагистрала „Хемус” се работи и се копае без да има издадено разрешително за строеж. Много е далеч от разрешението за строеж, тъй като все още има отчуждителни процедури и ПУП на обекта”, цитира Монитор.

Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова при посещение и инспекция на строителната площадка край великотърновското село Куцина. Тя попита защо са давани за строежа пари авансово при това положение. За участък 6 съгласно доклада на Сметната палата  са платени авансово около 90 млн. лв. на фирмата изпълнител, за да купува материали за бъдещи строежи.

„Първо проверихме един камион с документи и след като направихме по тях проверка, свързана със свлачища, пътища и др. строежи, сега сме тръгнали на проверки на място. Проверките, които правим касаят извършването на строителни ремонти за 600 млн. на фирми, които са полагали асфалт, работили са и трябва да установим дали са извършени тези ремонти и трябва да ги изплащаме. Другата група проверки е на обекти като този, където трябва да установим какво се слува на място”, каза министър Комитова. Според думите и само за един ден, от вчера до днес, имало голяма разлика в начина на работа на инспектираната от нея строителна площадка на АМ „Хемус”. Днес вече имало много по-голяма и по-добра организация на работа. Министър Комитова повика шефа на строителната бригада, който обясни, че строителната площадка, на която се намират в момента всъщност се изпозва само за паркинг за техниката, която е докарана тук от друг паркинг.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *