Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Женските гърди, казват мъжете, са най-красивото творение на природата.

Ние, като притежателки на такива форми, не може да не се съгласим. Без значение формата и размера, женските гърди са като цяла вселена.

Но.

За съжаление, с времето те губят първоначалната си прекрасна, стегната и изваяна форма и лека полека започват да увисват. Причината за това е отпускането на т.нар лигаменти на Купър – съединителната тъкан на гърдите, които ги поддържат във форма.

С времето тъканта се отпуска, а в гърдите се образува повече мастна тъкан. Това кара гърдите да изглежда отпуснати и „спихнали“, обяснява Ан Тейлър от Американската асоциация на пластичните хирурзи.

Много жени биха направили всичко, за да спрат или поне да отложат този естествен процес. И твърдо вярват в различни митове, които определят начина им на живот, а всъщност не са верни.

Edna.bg ни представя 5 мита за това от какво увисват гърдите:

Мит 1: От кърменето гърдите увисват. Кърменето няма нищо общо. Увисването идва след бременността, през която сте наддали много килограми и гърдите са се уголемили, за да дадат мляко на детето. Дали ще кърмите или не след това, няма значение. Така или иначе гърдите ви ще се отпуснат заради отслабването и нормализирането на хормоните. Но пък това, което може да спечелите, е по-пищен бюст, което си е плюс, особено ако не сте имали кой знае колко големи гърди преди да родите.

Мит 2: Носенето на специален сутиен предотвратява отпускането. Няма данни, че специални модели сутиени поддържат гърдите по-добре или по-зле. Това, което е важно обаче да носите спортен сутиен по време на тренировка. Това ще пази гърдите ви от екстремно движение, което кара съединителната тъкан да се отпуска.

Мит 3: Упражнения могат да повдигнат гърдите. Гърдите нямат мускули и няма как да ги повдигнете по този начин. Можете обаче да работите за гръдните мускули, които са под гърдите. Тонизирани ли са те, ще изглеждате по-стегнати като цяло.

Мит 4: Малките гърди не увисват. Напротив, те също увисват, но тъй като нямат много тъкан, увисването на се забелязва. Дали гърдите увисват, зависи от съотношението между тъкани и мазнини. Ако имате повече гръдна тъкан, гърдите ви ще останат във форма по-дълго време.

Мит 5: Увисването е непредотвратимо. Да, но не съвсем. Също както при набръчкването на кожата, не можете да го избегнете, но можете да го намалите и забавите. Когато говорим за гърди, е важно да не пушите, да не сте прекалено пълни и да избягвате ефекта „йо-йо“ на изтощителните диети. Когато напълнеете, се увеличава не само мастната тъкан, но и кожата. При рязкото отслабване след това мастните клетки се свиват, но кожата не може да се прибере. Затова поддържането на здравословно тегло е от изключителна важност за здравето на гърдите ви. И на цялото ви тяло, разбира се.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *