Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Моделката, обвиняваща Кристиано Роналдо в изнасилване, претендира за 56 милиона лири за нанесените щети.

Неотдавна издадените съдебни документи показват сумата, която бившият модел Катрин Майорга търси от футболиста.
Това се случва, след като тя го обвини в сексуално нападение над нея в хотелска стая в Лас Вегас, след като се срещнали една нощ през 2009 г., когато била на 25 години.

Снимка: Getty Images 

Роналдо категорично отрича твърдението.

Тя иска 18 милиона паунда за „минали болки и страдания“, 18 милиона паунда за „бъдещите травми“ и 18 милиона паунда за наказателни щети, съобщава Mirror.

Разходите на 37-годишния футболист възлизат на £ 1,4 милиона. Това включва юрисконсултско възнаграждение от 1,1 милиона лири. И това означава, че общият сбор е огромните 56,5 млн. паунда – равно на две години от заплатата на звездата на Ювентус.

През 2010 г. г-жа Майорга прие 270 000 британски лири като част от извънсъдебно споразумение за неразкриване. Но преди три години тя заведе граждански иск в Лас Вегас, заявявайки, че е била „умствено не на себе си“, когато се е съгласила. И твърди, че го е подписала по принуда.

Снимка: Associated Press

Нови правни документи, разкрити ексклузивно, показват, че юридическият екип на г-жа Майорга настоява Роналдо да се погрижи по въпроса чрез Zoom.

Адвокатите подадоха списък от 60 свидетели, които искат да дадат показания.

В списъка са и трима полицаи, разследвали първоначалната жалба, председателят на Ювентус Андреа Анели, агентът на Роналдо- Хорхе Мендес и съветникът Анди Куин.

Роналдо заяви: „Отричам категорично обвиненията срещу мен. Изнасилването е отвратително престъпление, което противоречи на всичко, което съм и в което вярвам. Колкото и да искам да изчистя името си, отказвам да захранвам медийния спектакъл, създаден от хора, които се опитват да се рекламират за моя сметка.”

Снимка: Associated Press

Във въпросната вечер Роналдо, тогава 24-годишен, бил във Вегас на почивка със своя зет и братовчед си.

Г-жа Майорга, която работила в нощен клуб Rain в казино Palms Resort, казва, че е срещнала Роналдо във VIP зоната на заведението.

След това той поканил нея и приятел в мезонета, стая 57306 в Палмс „да се насладят на гледката към ивицата Лас Вегас“, твърди тя.

Луксозният апартамент разполагал с джакузи на балкона.

Г-жа Майорга твърди, че е отказала да влезе в джакузито, защото не е искала да си съсипе роклята. Споделила, че Роналдо й е предложил дрехи за носене и й е казал да се преоблече в банята.

Съдебните документи твърдят, че докато тя се е преобличала, Роналдо е влязъл и й е предложил да извършат сексуален акт.

Г-жа Майорга казва, че след това го е целунала, след като е отказала да участва в сексуалния акт, при условие, че той ще я пусне да си ходи. Според нея, след като я е задърпал към спалнята и я изнасилил, Роналдо й казал, че е „добър човек, с изключение на един процент“.

В съдебните документи, подадени от нейните адвокати, се посочва, че г-жа Майорга е отказала авансите на Роналдо, докато крещи: „Не, не, не“.

Г-жа Майорга съобщила за предполагаемото престъпление на ченгетата в Лас Вегас на следващия ден, но отказала да посочи името на Роналдо. По-късно тя решила да не преследва случая и подписала споразумението за неразкриване на информация през януари 2010 г.

Снимка: Associated Press

Въпреки че признават съществуването на това споразумение, адвокатите му твърдят, че това „в никакъв случай не е признание за вина”.

Но през септември 2018 г., когато избухна движението #MeToo, г-жа Майорга нарушила споразумението, като дала интервю, в резултат на което полицията в Лас Вегас възобновила случая.

Окръжният прокурор на окръг Кларк обявил през 2019 г., че няма да преследва Роналдо. В изявление се казва: „Въз основа на преглед на информацията, представена по това време, твърденията за сексуално насилие срещу Кристиано Роналдо не могат да бъдат доказани без поставяне под съмнение”.

Следователно, няма да предстоят такси.

Роналдо категорично отрича твърденията и ги нарече „фалшиви новини“, твърдейки, че половият акт е бил по взаимно съгласие.

Адвокатът му адвокат Питър С. Кристиансен излезе с изявление в отговор на тежките обвинения, отправени срещу неговия клиент.

“Документите, за които се твърди, че съдържат изявления на г-н Роналдо и са съобщени в медиите, са пълна измислица,” заявява той.

“За да бъдем ясни, г-н Роналдо категорично отрича всички твърдения в жалбата и винаги е поддържал това отричане през последните девет години.”

Превод и редакция: TRENDY NEWS

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *