Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Българският журналист Борис Анзов, представящ се от ”Медиа Мост – България”, е бил арестуван в Москва, съобщи ТАСС. Задържането му е станало в близост до сградата на руското външно министерство вчера, като той е бил на кон, облечен в кавказки национална носия и е носил оръжие-играчка.

Анзов е имал и 11 спътници, от които са задържани трима, освен него.
 
“40-годишният родом от България Борис Анзов, заедно с 26-годишен жител на Грузия, 44-годишен жител на Украйна и 20-годишен жител на Московска област бяха задържани близо до сградата на външното министерство. Те са организирали представление с ансамбъл в национални кавказки облекла, шапки, с пистолети-играчки, запалка-пистолет, бутафорни саби и камшик. Българинът е бил на кон”, каза източник от правоохранителните органи, цитиран от БГНЕС.

Български журналист е арестуван в Москва, искал да се жени за Мария Захарова

След арестуването си Анзов е заявил, че искал да направи предложение за брак на официалния представител на Министерството на външните работи Мария Захарова, с която се е срещал по време на брифингите й пред журналисти.

В Инстаграм Анзов обясни разиграването на представлението по друг начин: по думите му по този начин той е искал да поздрави Захарова с Международния ден на жената. “Днес пристигнахме изцяло с тигрите, за да поздравим Мария Захарова с Международния ден на жената, 8 март, а се оказахме в полицията. Мария Захарова не дойде при нас. Постреляхме, потанцувахме и си тръгнахме”, написа той в профила си в “Инстаграм”.

Конфискувани са автоматичните пистолети играчки, саби и други оръжия от събралите се пред външното министерство. Българинът заплашен от глоба в размер на 500 рубли за дребно хулиганство.

Самата Захарова заяви, че е научила за случилото се от колеги и охраната на министерството. “Какво мога да кажа. Считам, че мъжете трябва да контролират своите емоции”, коментира тя пред YouTube канала “Соловьов Live”.

Около Анзов се разшумя през март 2016 г., когато бе ранен при обстрел в Сирия, заедно с други чуждестранни журналисти.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *