Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

35-годишният Никола Маринов беше задържан в сряда.

Прокурор, пилот, автомобилен състезател или служител в посолство. Това са само част от самоличностите, които Никола Маринов използвал, за да мами много хора в продължение на 10 години.

Другата му тактика била на принципа на телефонните измами. Първо обаче се сближава с жертвите си. След това просто се обаждал, казвал, че е закъсал и искал пари, които никога не връщал.

Много хора твърдят, че са завлечени от Никола Маринов. Някои от тях застанаха и пред камерата на NOVA. Сред тях е Надежда Дойчева. Тя е брокер на недвижими имоти.

Именно покрай работата си се запознава с Маринов. През 2020 година той се свързва с нея по обява за къща под наем в Банкя.

„Разказа ми как е пилот, състезател, олигарх. Баща му бил вторият в Русия, който разполага с много средства”, разказва Дойчева. Тя му предлага за оглед и втора къща. След 3-4 седмици го пита какво е решил.

А той й предлага работа. Разказва й, че вторият му баща е основателят на „Роснефт”, а семейството има много имоти у нас. Предлага й да отговарям за всичките. „Влязох в Имотния регистър, защото твърдеше, че има много имоти. В Имотния регистър има нула”, разказва Надежда Дойчева.  

В момента Никола Маринов е задържан за 72 часа, като предстои съдът да разгледа искането на прокуратурата да го остави за постоянно в ареста.

Освен за имотите, се оказва, че Маринов лъже и за автомобилите си. В социалните мрежи пуснал снимка със скъпа нова кола и питал кой му я е съсипал. Много хора обаче отдолу започнали да коментират, че лъже. Тогава Надежда проверява и разбира, че наистина автомобилът е тестов. А нейни колеги брокери й разказват, че тя не е единствената подведена от него.

Друга негова жертва разказва, че от нея е искал 200-300 лева, за да съдейства на сина й да си вземе изпити в университета.

Според Надежда огледите, които правил Никола, били с цел да огледа къде какво има.

Един ден обаче й се обадил и й поискал 500 лева, след като разказал, че е ударил с мотор жена, а сега синовете й го изнудват за пари.

Когато разбира кой е и с какво се занимава, Надежда Дойчева създава Facebook-група, в която събира всички, които някога са били подведени от Никола Маринов. И така се запознава с Анна Бундаревска – бивша съпруга на Никола Маринов.

„Аз тогава бях след първия си развод – травмирана, разведена.Той ми беше като светлината в края на тунела”, разказва Анна.  

Запознават се през 2013 година, скоро след това се женят и Анна забременява.

„Той се представяше за пилот на самолет. Идваше на срещите с униформа на младши капитан”, разказва Анна. „Показваше договори, че има самолети „Антонов”, технически актове в цяла папка. Всичко това беше подкрепено от майка му като информация и от още няколко негови познати”, разказва Бундаревска.

Връзката им продължава малко повече от 2 години, а на финала Анна остава с психически и физически травми, както и с куп задължения – сметка в частна клиника за раждането на дъщеря им, както и заеми, взети от техни общи познати – общо около 5000 лв.

Анна има голяма дъщеря от първия си брак, малко след като се ражда и второто й дете, чиито баща е Маринов, тя търси начин да избяга, тъй като в отношенията им се появява и насилие. Анна бяга с децата си в защитено жилище за жени и деца, станали жертви на насилие. С днешна дата с Никола Маринов са разведени, а Анна започва дело за пълно попечителство, защото по нейни думи и досега тормозът над нея и децата й продължава.

Оказва се, че присъдата за домашно насилие не е единственият сблъсък на Никола Маринов със закона.

„Той е осъден, има условна присъда за кражба на 10 000 лева и злато от жена”, разказва още Надежда Дойчинова.

Във Facebook-страницата на мотоклуб „Нощни вълци” може да бъде видяна снимка на Никола Маринов, с текст: „Лицето Никола Маринов се представя за близък до Нощни вълци – София. Уведомяваме всички наши приятели, че то няма нищо общо с отделението няма и да има”. 

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *