Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас
Необходими продукти

270 г фурми

90 мл пикантен ром

80 г конопено брашно

100 г бадемово брашно

50 г 100% сурово какао

1 лимон

настъргана кора

2 с.л. ядки макадамия

2 с.л. какаови зърна

За топинга:

125 мл кокосово масло

50 г 100% сурово какао

2 с.л. мед

За гарниране:

1 с.л. пчелен прашец

1 с.л. лавандулов цвят

5 розови листенца

Начин на приготвяне:

1. Обезкостените фурми сложете в купа и ги залейте с рома. Оставете ги настрани за 30 минути.

2. Прехвърлете фурмите в блендер или кухненски робот и добавете малко от рома, в който са били накиснати. Смелете до получаването на хомогенна пастообразна смес.

3. Прехвърлете пастата от фурми в купа и към нея добавете бадемовото и конопеното брашно, фино настърганата лимонова кора, нарязаните ядки макадамия и какаови зърна. Разбъркайте много добре сместа, до хомогенност.

4. Намажете с мазнина дъното и стените на квадратна тавичка (20х20 см) и постелете с хартия за печене. Изсипете сместа в нея, разпределете я равномерно и загладете. Поставете в хладилник поне за 2 часа. Ако нямате време, поставете десерта във фризер за 15 минути.

5. За топинга сипете в тенджерка кокосовото масло, суровото какао и меда и затоплете сместа за 5 минути, при непрекъснато разбъркване. Щом сместа стане гладка и лъскава, дръпнете от огъня.

6. Залейте охладения десерт с топинга и го поставете в хладилник за 10 минути. След това извадете десерта и го нарежете на правоъгълни парчета. Поръсете с пчелен прашец, лавандулов цвят и розови листа.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *