Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Бившият световен шампион в професионалния бокс Ивендър Холифилд потвърди, че планира завръщането си на ринга близо 34 години, след като ухото му беше отхапано по време на мач с Майк Тайсън.

58-годишният Холифилд, който има две победи над Железния Майк, обяви, че преговаря за трета среща с Тайсън, съобщават от gong.bg. Според него интересът е голям и по всичко личи, че наградният фонд на мача може да достигне 200 милиона долара. Това ще бъде рекорд в историята на свръхтежката категория на бокса.

54-годишният Майк Тайсън се завърна на ринга през ноември и проведе мач срещу Рой Джоунс-младши. Това е вдъхновило самия Ивендър Холифилд да започне тренировки и да подготви собственото си завръщане в бокса.

Интересното е, че ако двете боксови легенди успеят да се договорят за трети сблъсък помежду си, то общата им възраст ще надвишава 112 години.

„С моя екип преговаряме усилено с хората на Майк. Очаквам благоприятен изход, тъй като спонсорите също имат сериозен интерес. Дори може да достигнем до събирането на 200 милиона долара за двубоя. Аз все още навлизам във форма, но когато се разберем за мач срещу Тайсън, ще съм готов.

На 9 ноември 1996 г. Холифилд в позицията на аутсайдер нокаутира Майк Тайсън за световната титла в свръхтежката категория във версия WBA. Седем месеца по-късно той даде реванш на Железния Майк и запази шампионския си пояс. В този двубой Тайсън беше дисквалифициран, след като отхапа част ухото на съперника си.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *