Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Столичният общински съвет прие нов пакет мерки, продължаващи облекченията за наемателите и ползвателите на общински имоти заради кризата. С тях се въвежда пълно освобождаване от наем на общински имоти за бизнесите, които са спрели изцяло дейността си. А също и намаляване на наемите за бизнеса, който не е затворил, но има спад в оборота, като отстъпката ще бъде съобразена спрямо загубите, съобщи topnovini.bg.

Уловката обаче е, че мерките важат само за периода от 1 юни до 1 октомври 2021 г. Така общината няма да подпомогне по никакъв начин част от бизнеса за може би най-трудните месеци през тази година – февруари, март и април, когато все още действаха сериозни епидемични мерки и много обекти бяха затворени. Причината е, че при така разписаните мерки някои от предприемачите няма да могат да получат подкрепа, тъй като не попадат в нито една от хипотезите.

Общинските съветници отхвърлиха предложението на Карлос Контрера от „Патриоти за София“ мерките да обхванат по-дълъг период. Пред Topnovini.bg той обясни, че и към момента има малки и средни бизнеси, които затварят, защото оборотът им не е достатъчен, за да обоснове търговска дейност. И подчерта, че общината е длъжна да помогне. „Този удар, който поема бизнесът, не може да бъде поет от общинския бюджет“, коментира по време на финансова комисия Георги Георгиев, който е един от вносителите на проекта на ГЕРБ-СДС.

От ГЕРБ обясниха, че ако предложението се приеме, това ще струва на общината още 2 млн. лв. То обаче беше подкрепено от „Демократична България“, БСП и Борис Бонев от „Спаси София“.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *