Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Жителите на южния китайски град Гуанджоу няма да могат да го напускат, освен ако могат да докажат, че това е абсолютно наложително, решиха местните власти след появата на ново огнище на COVID-19 и десетки заразени през последните дни, предаде Асошиейтед прес.

Всички, получили разрешение да излязат от мегаполиса, трябва да представят негативен тест за коронавирус, направен през последните 48 часа. Мерките влизат в сила днес. Същите правила се прилагат към всички, които искат да напуснат провинция Гуандун, в която се намира градът.

Гуанчжоу въвежда и ограничения за използването на вътрешните помещения на ресторантите. Извършват се масови тестове, а жителите на изложените на повишен риск квартали нямат право да напускат дома си. Най-малко два квартала на 18-милионния град са затворени изцяло.

Огнището в Гуанчжоу се дължи на варианта “Делта” на коронавируса, който беше открит в Индия. Смята се, че той е по-заразен, защото появата на първите симптоми отнема повече време, а заразените носят повече вирусни частици. Засега в града не са регистрирани нови починали, но за последните 24 часа бяха открити 4 случая на местно предаване на вируса. Заразените от 21 май насам са общо над 100.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *