Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Народното събрание обсъжда на първо четене Законопроект за изменение на Закона за политическите партии, предложен от “Има такъв народ”, предава novini.bg.

Проектът на програма предвижда на първо четене да бъдат разгледани и промени в Кодекса за социално осигуряване, Закона за здравето, както и в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г.

В проекта за седмична програма за днес и 7 май – петък са включени промените, които предвиждат намаляване на годишната партийна субсидия от 8 на 1 лев за действителен глас.

И днес лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов не се яви и на заседанието на парламента. Припомняме, че Трифонов беше карантиниран с коронавирус, а след това му бе издаден болничен, неясно докога. 

Още в началото на заседанието възникна и напрежение – председателката на парламента Ива Митева и ПГ на ГЕРБ-СДС се скараха за процедурните правила. 

И 30 мин. след началото на заседанието не бе приета програмата за работа. 

“Пакетно и вкупом сме излезли от реалността и от събития, които вървят в страната”, заяви заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков по време на дебата по дневния ред. 

“Някои колеги вероятно не са разбрали, че БСП връщат мандата за съставяне на правителство. Парламентът приключва ако не тази седмица, още другата. Тук разглеждаме нови анкетни комисии, Кодекс за социално осигуряване, намаляване на заплати. Ние няма да получаваме заплати още от следващата седмица”, каза още депутатът. 

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *