Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

След безпочвените, както се разбра, подозрения, че фронтменът Дамиано Давид смърка кокаин, италианската рокгрупа Maneskin, която спечели музикалния конкурс Евровизия 2021, беше обвинена и в плагиатство, предава Монитор.

В това ги заподозря бандата от Нидерландия The Vendettas, чиито представители твърдят, че песента победител Zitti е Buoni много прилича на тяхното парче от 1997 г. You want it, you got it. Един от участниците в нея – Йорис Линсен, обаче задава въпроса може ли да се смята за плагиатство сходството с песен, издадена още преди раждането на италианските рокери. „Сега трябва да се разбере плагиатство ли е това. Младежите, естествено, още не са били родени по времето на нашата група. Но членовете на Maneskin сами отбелязаха, че рокендролът никога не умира“, разсъждава Линсен.

Стана ясно още, че и италиански колеги на Maneskin са се „познали“ в тяхната песен. Участниците в групата Anthony Laszlo заявяват, че китарен риф в парчето от Евровизия 2021 звучи идентично с техен по-ранен такъв…

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *