Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Членове на организация във Вашингтон, свързана с легализирането на марихуаната, планират да предлагат безплатно пакетче канабис на онези, които се ваксинират срещу COVID-19, обяви тази седмица DC Marijuana Justice (организация, защитаваща правата на хората, употребяващи марихуана). Раздаването на безплатния канабис би трябвало да съвпадне с отварянето на клиниките за поставяне на ваксини, което се очаква да е скоро, пише DCMJ, предава Forbes.

С Joints for Jabs, каквото е името на кампанията, активистите на DCMJ се надяват да подчертаят необходимостта от по-нататъшна реформа на законите относно марихуаната на национално и местно ниво, като същевременно осведомяват за важността от разпространение на ваксината срещу COVID-19. След като местните здравни служители започнат да предлагат ваксини на обществото, десетки домашни производители на канабис ще започнат да раздават безплатни торбички с марихуана пред центровете за ваксинация.

Местоположенията и часовете на раздаването на Joints for Jabs предстои да бъдат обявени, след като DCMJ получи повече информация за местата за ваксинация.

„Търсим начини да отпразнуваме по безопасен начин края на пандемията и знаем, че нищо не сплотява хората така, като канабисът“ – казва Николас Шилер, съосновател на групата – „DCMJ вярва, че канабисът трябва да се консумира безопасно и отговорно, а пандемията е направила изключително трудно много хора да споделят своя домашно отгледан канабис. Когато достатъчно възрастни са получили коронавирусната ваксина, ще е време да отпразнуваме – не само края на пандемията, но и началото на края на забраната за канабис в Съединените щати. “

Адам Айдингер, друг съосновател на DCMJ, заяви, че се надява, че подаръците под формата на марихуана ще увеличат трафика към ваксинационните центрове в града.

Той също би искал да види, че Joints for Jabs служат като възможност за тези, които не са убедени в медицинската стойност на марихуаната, както и за членовете на общността на пушачите на трева, много от които са скептични към днешната медицина.

„Ако вярвате в науката, която подкрепя медицинския канабис, трябва да вярвате и в науката, която подкрепя ефикасността на ваксината“, казва Айдингер пред DCist.

Местните производители на канабис вече са обещали марихуана като подарък, а организаторите се надяват да натрупат над два килограма до момента на започване на масовата ваксинация. Групата ще предлага и семена от канабис, наречени „Grosso’s Green“.

Церемониалното подаряване на трева е отложено

Плановете за раздаване на марихуана от DCMJ в чест на встъпването в длъжност на новоизбрания президент Джо Байдън са отложени, докато повече хора не бъдат ваксинирани и пандемията от коронавирус бъде овладяна.

DCMJ се надява да пренасочи събитието за юли, когато се съобщава, че предстои откриването на Националния мол (The National Mall). Тази година активистите ще раздават торбички с марихуана, вместо готови цигари, заради мигновеното им изпушване, което в разрез със законите. Промяната също така цели да направи раздаването по-хигиенично.

„Преди четири години раздадохме над 10 000 джойнта (цигара от марихуана) и ги облизвахме” – казва Айдингер – ,,Днес смятаме, че това ще е проблем.“

DCMJ е основана през 2013 г., като има за цел изготвянето на наредба за узаконяване на притежанието и отглеждането на канабис от пълнолетни лица. Групата продължава да се застъпва за реформа на политиката относно канабиса чрез различни творчески демонстрации, включително поставяне на гигантски надуваеми изкуствени джойнтове с дължина над 15 метра в Капитолия, Белия дом и Демократичната национална конвенция от 2016 г. във Филаделфия.

Сега групата се застъпва за приемането от Сената на MORE act, знаков законопроект, който цели легализирането на марихуаната на федерално ниво, одобрен от Камарата на представителите миналия месец.

„Въпреки че нито едно законодателство не е перфектно, MORE act адресира много изисквания, които DCMJ отправя от години“ – каза Айдингер в изявлението на групата в понеделник – „Помолихме президентите Обама и Тръмп, а сега искаме новоизбраният президент Байдън да предприеме изпълнителни действия по реформите относно канабиса в рамките на първите 100 дни.“

Превод и редакция: TRENDY NEWS

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *