Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Незаконно строителство, а не преместваем обект е това, което се случва на плаж „Смокиня”. Мнението е на инж. Йоан Каратерзиян от Камарата на геодезистите в България, предава Novini.bg.

От седмици на една от най-красивите ивици по Черноморието ни се поставят „бетонни пети”, като от началото на юни багер ги вкопава в земята. Месец по-рано Министерството на туризма глоби концесионера с 3 856 лева заради нарушена цялост на плажната ивица.

„Моята позиция е позицията на закона. Това без съмнение е строеж. Дори оградата, която е поставена пред този строеж, също е строеж. Всяка една изкопана дупка с цел да се построи нещо е строеж. Тъй като се намираме на морски плаж, този строеж е напълно забранен”, заяви пред Нова телевизия инж. Йоан Каратерзиян.

„Въз основа на една снимка отвисоко и тълкуване на закона, господинът излиза с негово лично становище. Извинявам се, че към този плаж за един месец има четири атаки. Оказа се, че и четирите са неоснователни, но докато завърши проверката, аз стоя и чакам подготовка на плажа”, каза концесионерът на плаж „Смокиня” Иван Алексиев.

„В тази държава има законност. Аз като бизнесмен изпълнявам законността и всички нормативни уредби, изискани по закон за монтирането на преместваем обект”, каза още той.

„За всички неща съм извадил разрешително от Община Созопол и тогава съм започнал монтажа”, допълни Алексиев.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *