Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Смъртността при родилките и случаите на мъртвородени бебета се е увеличила с една трета по време на пандемията от COVID-19, съобщи Ройтерс, предава Монитор.

Анализът на данни от 40 изследвания, проведени в 17 страни по света, сочи, че ограничителните мерки срещу коронавируса, нарушенията в здравната грижа за бъдещите майки и страховете на родилките да посещават болнични заведения са увеличи рисковете за бременните и това е допринесло за влошаване на показателите за родилките и новородените.

“Пандемията от COVID-19 е оказала дълбоко въздействие върху здравните системи”, каза проф. Асма Халил, съавтор на изследването от лондонския университет “Сейнт Джордж”. “Това е довело до смъртни случаи при родилки и бебета, които е можело да бъдат избягнати, те се наблюдават предимно в семействата с ниски и средни доходи”, каза тя.

Резултатите от анализа са публикувани от сп.”Лансет глобал хелт”. Изследването установява освен общо влошаване на показателите за смъртност при новородени и родилки, също влошаване и на психичното здраве на бременните жени. То не разглежда прякото въздействие на Ковид-19 върху бременността.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *