Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Президентът на Суперлигата и Реал Мадрид Флорентино Перес продължава да настоява, че проектът за новия затворен турнир изобщо не е пред закриване, както се опитват да изкарат противниците му. Вече 10 клуба обявиха под една или друга форма, че прекратяват участието си в Суперлигата, преди тя още да е стартирала. Първи направиха това шестте английски клуба. След това към тях се присъединиха Атлетико Мадрид и Интер, а последни с изявления излязоха Милан и Ювентус. И ако първите осем клуба по еднозначен начин заявиха, че се оттеглят и прекратяват участието си в проекта, то Милан и Ювентус направиха доста завоалирани изявления. “Росонерите” изтъкнаха единствено, че клубът трябва да е чувствителен към гласовете на феновете, докато “бинаконерите” само констатираха, че проектът, в който иначе са убедени, не може да бъде “завършен в първоначално замислената си форма”, след като някои клубове са заявили желанието си да се оттеглят. Явно тези позиции и думите, използвани в тях, са доста добре обмислени, тъй като първоначално всички медии вкараха Милан и Ювентус в групата на оттеглилите се. Перес обаче настоява, че двата италиански гранда не са напускали Суперлигата. Президентът стига още по-далеч, твърдейки че всъщност още никой не е напуснал, защото нито един от клубове, които обявиха това, не е заплатил съответната наказателна такса за излизане, която е задължителна според подписаните договори.

“Ювентус и Милан не са напуснали. Барса все още мисли. Може би можем да променим малко формата – да влязат отборите от топ 4 на Англия, от топ 4 на Испания и т.н. Най-важното е големите отбори да играят помежду си, така че децата да гледат футбол. Клубовете, които основахме този проект, все още вярваме в него. Той не е мъртъв. Ще продължим да работим.

Все още никой не е платил наказателната такса за напускане. Почти всички продължаваме да бъдем част от това. Те все още не са напуснали. Всички 12 клуба, които основахме Суперлигата, сме подписали един и същи договор”, заяви Перес.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *