Настъпването на зимните пости е повод да потърсим вдъхновение за приготвяне на нещо различно и апетитно, да експериментираме с комбинацията на продукти, да предизвикаме въображението си в търсене на нови начини да задоволим вкусовите си рецептори.
Една такава интересна и най-важното – вкусна постна рецепта, е пикантната бамя с царевица.
- Необходими продукти:
1 супена лъжица олио от рапица, 1/2 чаша нарязан зелен лук, 1 скилидка чесън – накълцан, 1 чаша прясна бамя, 1 чаша нарязана червена чушка, 1 ситно нарязана, средно голяма, люта зелена чушка – без семките, 1 чаша пресни царевични зърна, 450 гр. консерва черен боб – изплакнат и изцеден, 1/3 чаша накълцан пресен кориандър, 1/8 чаена лъжичка сол, 1/8 ч.л. прясно смлян черен пипер.
- Начин на приготвяне:
Загрейте олиото в голям тиган над средно-висока температура. Добавете лука и чесъна и ги запържете за около 1 минута. След това изсипете и бамята и сотирайте за още 3 минути. Намаляване градуса на котлона. Добавете обикновената и лютата чушка и гответе още 5 минути. Изсипете и царевичните зърна, и гответе 5 минути. Ястието се разбърква добре и се изписва и бобът, който се готви за още 2 минути. Ястието се сервира с поръсване на кориандър, сол и черен пипер.
Източник: Gotvach.bg