Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Всички болници са в своя пик на натовареност, съобщиха от пресцентъра на Община Ловеч след заседание на Общинския оперативен щаб, предава DarikNews.

Според директора на Регионалната здравна инспекция д-р Анета Винева, са необходими поне още две седмици, за да се усети разтоварване на лечебните заведения.

В областта има 275 болнични легла за лечение на пациенти с коронавирус, от които десет са за интензивно лечение. В община Луковит при 50 легла до момента са били разкрити още 15, а в МБАЛ-Троян, при 22 легла са били разкрити още седем. В лечебните заведения в Ловеч са настанени 86 души.

В областта настанените за лечение от COVID-19 в болници са 292 от активните 869 случаи. Средната заболеваемост е 603 на 100 000 души, при 629,5 на 100 000 за страната, заради което региона остава в тъмночервената зона.

При тази обстановка Общинският оперативен щаб е взел решение да не се организират масови мероприятия за празника Цветница, който е на 25 април.

Няма да се разполагат занаятчийски сергии, заведения за обществено хранене и да се провеждат фолклорни концерти на открито. Запазва се само ритуалът “Комичене”, при който ще се спазват всички санитарни мерки и необходимата дистанция, допълват от Общината.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *