Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Брокерът на дребно Robinhood Financial не отчита определен вид търговия с акции, който е извършил за клиенти през миналата година, като не ги е включил в публичния регистър, твърдят регулаторните данни, анализирани от Ройтерс и източник, запознат с въпроса, предава Reuters.

Така наречените частични акции се предлагат от много брокерски дружества. Те позволяват на инвеститорите да купуват акциите на парче, като по този начин не плащат по 3000 щатски долара за акция на Amazon.com Inc. Също така инвеститорът може да купи акция на стойност само 1 долар.

Брокерските дружества са длъжни да отчитат всички свои сделки в съоръжения за изпълнение на сделки (TRF), съгласно Регулаторния орган на финансовата индустрия (FINRA) и правилата на Комисията за ценни книжа и борси на САЩ. Принудителното изпълнение на FINRA глоби други брокерски дружества, включително Merrill Lynch и американското подразделение за ценни книжа на Deutsche Bank AG, заради нарушения на правилата за отчитане.

Robinhood стартира своята услуга за частично споделяне на акции през декември 2019 г., но едва започна публично отчитане на търговските сделки през седмицата на 25 януари 2021 г., показват данните на FINRA, свързани с транзакции извън борсата. Данните преди това не показват сделки, отчетени от Robinhood.

Фактът, че Robinhood не докладва на данъчните е потвърдено от лице, запознато с компанията, което поиска да не бъде идентифицирано, за да обсъди въпросът, който не е публичен.

Превод: Trendy News

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *