Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Първото издание на летен фестивал ще се проведе това лято в Перник, съобщи общинският пресцентър. Той ще предложи на перничани и гостите на града разнообразна културна програма, както и кулминацията от Европейското първенство по футбол. Зад събитието застават организаторите на Sofia Summer Fest, които ще пренесат атмосферата на столичното лятно настроение.

“В лицето на община Перник срещнахме партньор, който е дълбоко мотивиран да насърчава културата в града. Основната ни цел е да си сверим часовниците с публиката в Перник, за да може да развием фестивала и той да се провежда всяка година”, споделя Борислав Чучков, който е един от организаторите, предава БТА.

“Градът ни има нужда от летен фестивал, както и от качествени културни събития и именно това ще се случва през лятото. Разбира се, Перник е също така много футболен град, така че всички фенове ще могат да видят четвъртфиналите, полуфиналите и финала на открито със своите близки и приятели”, допълва кметът на Перник Станислав Владимиров.

Фестивалът ще бъде открит на 2 юли от Ути Бъчваров. Заедно с перничанина Росен Митков ще поднесат специална изненада за всички посетители. След това ще бъдат излъчени първите два четвъртфинала от Европейското първенство по футбол. В следващите дни са предвидени много спектакли, забавления, съчетани с футболни мачове. На 10 юли е кулминацията на събитието с концерт на легендата Васил Найденов. Фестивалът ще приключи на 11 юли с финала на Европейското първенство по футбол.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *