Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Половината от леглата предназначени за пациенти с COVID  във Враца са заети. Това обяви за NOVA зам.-директорът на РЗИ Враца д-р Ирена Видинова. По думите продължават да нарастват случаите на новозаразените с COVID-19 в града.  От петък в най-големия град в Северозападна България влязоха в сила и нови, по-строги противоепидемични  мерки.

„Област Враца е сред тези с най-интензивно разпространение на вируса. Данните показват, че ние попадаме в червената зона. Най-много са случаите в Борован, Криводол и Бяла Слатина. Имаме задължителен брой легла определени за лечение на COVID-19. Те са разпределени към 12 лечебни заведения. От 260 такива към този момент са заети 131”, обясни зам.-директорът на РЗИ Враца.

По думите й разпределението на новите случаи в областта не е равномерно.  Половината легла са заети в МБАЛ „Тота Венкова” – Габрово. „ Към този момент имаме 62 легла за третиране на пациенти с COVID-19, а заети са 31”, посочи директорът на лечебното заведение д-р Минко Михов.

Равносметка направи и директорът на МБАЛ „Тота Венкова” – Габрово д-р Минко Михов. Той обясни, че за една година са се променили много неща. „Повече от половината болница се занимаваше само с лечението на тази инфекция. Колегите вече имат доста опит и ако отново се наложи да имаме толкова много пациенти се надявам, че ще се справим”, добави той.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *