В Италия на 93-годишна възраст почина ресторантьорът Адо Кампеол, когото наричат “бащата“ на известния десерт тирамису. Това съобщи губернаторът на регион Венето Лука Зая на страницата си във Фейсбук .
Адо Кампеол притежавал „Alle Beccherie“ в Тревизо, където тирамисуто започва да се сервира през 70-те години на миналия век. Тирамисуто се появява „благодарение на интуицията и въображението“ на съпругата на Кампеола Алба, казва Лука Зая. Съавторът на десерта шеф Роберто Линганото разказа, че това се е случило случайно при правенето на ванилов сладолед, когато в смес от яйца и захар попадна малко маскарпоне.
„Тревизо губи още една звезда в своята история. Адо и неговият много дълъг ресторантьорски бизнес… са преминали през десетилетия на гостоприемство и качество и тази любезна усмивка, която никога не е изчезвала от лицето му “, каза губернаторът на регион Венето в изявление.
Превод и редакция: TRENDY NEWS