Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Ръш Лимбо, един от най-влиятелните консервативни гласове в американската политика, почина от рак на белия дроб, съобщи съпругата му Катрин.

Той беше на 70-годишна възраст, предаде ДПА.

Лимбо, който отдавна се бореше с рака, беше епохална фигура в американските медии като гласа на едно от най-слушаните радиопредавания в САЩ.

“С дълбоко прискърбие трябва да споделя с вас директно, че нашият любим Ръш, моят прекрасен съпруг, почина тази сутрин от усложнения на рак на белия дроб”, заяви в ефира на радиошоуто на Лимбо Катрин.

Снимка: Gulliver/Getty Images
“Ръш завинаги ще остане най-великият на всички времена”, добави тя.

От 90-те години Лимбо определяше облика на твърдолинейната консервативна политика. Той тласна Републиканската партия към становищата й против абортите и имиграцията. Той популяризираше силно партизанска форма на консервативната политика, оставила своя отпечатък върху Републиканската партия и медиите.

“Без Ръш Лимбо токшоутата по радиото вече няма да бъдат същите”. Това каза Шон Ханити, твърдолинеен консервативен телевизионен водещ.

Провокативната често пъти риторика на Лимбо срещу бившия президент Барак Обама, жените и малцинствата го забъркаха в редица скандали.

Той е една от най-ненавистните фигури за американската левица, но републиканците, включително бившият президент Доналд Тръмп, величаеха радиоводещия като първопроходец, тръгнал на кръстоносен поход в защита на консервативните ценности.

През април миналата година Тръмп удостои Лимбо с Президентския орден на свободата и го нарече “най-великия борец, когото някога ще срещнете”.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *