Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Локализиран е районът, в който е паднал самолетът МиГ-29, там се намират корабите и хеликоптерите, които провеждат операцията по търсене и спасяване. Точното местонахождение на самата машина все още не е установено, но районът е установен със сигурност. Скоро ще бъде локализирана и самата машина, каза служебният министър на отбраната Георги Панайотов пред БТА.

По-рано днес от Министерството на отбраната съобщиха, че при изпълнение на тренировъчна задача над морската акватория на България, в рамките на тактическото учение с бойни стрелби “Шабла 21”, самолет МиГ-29 от състава на българските ВВС е изгубил радиовръзка и е изчезнал от радарите в 00.45 ч. Провеждането на учението е прекратено.
Все още няма яснота за причините за инцидента, продължава операцията и нямаме окончателни резултати, коментира министърът.

Самолетът е паднал в Черно море. “Черната кутия” на самолета се издирва, тя ще бъде намерена, каза министър Панайотов. Той определи пилота на самолета като опитен.

Пилотът не е предприел опити за радиовръзка с базата около времето, когато е станал инцидентът, няма засечено катапултиране, каза още министър Панайотов. Не са прихванати и радиосигнали от катапулта, и се предполага, че той не е задействан. Каквото и да се е случило, се е случило внезапно, коментира още министър Панайотов.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *