Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

В съвместните стрелби на зенитен полигон на ВВС-Шабла са взели участие и военнослужещи от 204-та авиобаза „Полковник-летец Миленко Павлович“, известна със старото си название Батайница, на сръбските Военновъздушни сили. В самото учение “Шабла 2021” са включени и от САЩ.

Същинското учение е започнало на 7 юни. Това става ясно от съобщение на Военновъздушните сили.

На 7 юни е било официалното откриване на съвместните бойни стрелби с международно участие „Шабла 2021”. В тях ще вземат участие формирования за ПВО от състава на Българската армия, СВ на САЩ в Европа и на Република Сърбия с общ личен състав до 1500 души.

По план до 11 юни българските летци и техните сръбски колеги е трябвало да проведат бойни стрелби и отстрели по светещи парашутни мишени.

За съжаление обаче учението беше прекратено заради падането на наш МиГ-29 във водите край Шабла. Все още се издирва пилотът и останките от летателната машина.

Инцидентът е станал при изпълнение на тренировъчна задача над морската акватория на Република България, самолет МиГ-29 от състава на българските Военновъздушни сили, е изгубил радиовръзка и е изчезнал от радарите в 00:45 ч.

Веднага започна операция по търсене и спасяване, която продължава и в момента. В нея участват сили и средства от състава на Военноморските сили, Съвместното командване на специалните операции, Гранична полиция и Военновъздушните сили. По последна информация районът е локализиран.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *