Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Октомври миналата година България ротационното домакинство на инициативата “Три морета”. Само след месец ние ще бъдем домакини на срещата на върха инициативата.

Това заяви президентът Румен Радев, който откри конференцията “Инициатива “Три морета” – единство, иновации, свързаност”.

“Защо възникна инициативата “Три морета”? Всички разбрахме, че сме 12 държави, които ако обединим силите си, ще можем заедно да решим предизвикателствата, защото имаме общи интереси. Свързаността е много важна, за да можем всички заедно да постигнем икономически ръст и просперитет. Ние няма как да догоним развитите държави, ако първо не ги догоним в транспортна, енергийна и дигитална свързаност. Политическото говорене вече не е достатъчно. Нуждаем се вече от конкретни практически действия, с които да привлечем инвеститори”, категоричен бе президентът.

“Факт е, че инициативата набира скорост и вече има интерес към нея от Южна Корея, Китай. Усилията ни са надградим нашата свързаност. Приоритетите ни са да погледнем отвъд географските граници и мироглед. Ясно е, че са необходими колосални средства за всичко това. Работим и по тази тема. За мен най-големият успех ще е всички 12 държави да успеем да обединим усилията си и отворим един бъдещ хоризонт на региона, като по този начин успеем да привлечем чужди инвестиции”, добави Румен Радев.

Форумът се състои под патронажа на държавния глава в рамките на българското домакинство на регионалната инициатива за свързаност “Три морета”. Организатори са Институтът по транспортно строителство и инфраструктура, сдружение “Български форум по транспортна инфраструктура” и Факултетът по транспортно строителство към УАСГ. Участниците в конференцията ще обсъдят икономическите перспективи, които разкрива инициативата “Три морета” и приноса на България за нейното развитие. Друга основна тема на дискусията ще бъдат възможностите за подобряване на инвестиционната среда и създаване на благоприятен бизнес климат.

Очаквайте подробности!

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *