Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Премиерът на Италия Марио Драги каза, че ваксините срещу коронавируса трябва от сега нататък да се дават на възрастните хора и призова регионалните власти и физически лица да не нарушават препоръките му, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

За разлика от други европейски страни, когато Италия започна ваксинационната си кампания, пенсионерите ѝ не получиха автоматичен приоритет при ваксинирането, въпреки че те дадоха най-много жертви на COVID-19.

“Спрете да ваксинирате хора, които са под 60 години, спрете да ваксинирате млади хора!”, каза днес Драги.

Според конституцията на страната областите управители имат последната дума по въпроса кой да бъде ваксиниран приоритетно и много от тях позволиха да бъдат ваксинирани първо представители на различни професионални групи, като магистрати и журналисти преди хората на 70 години. Според експерти обаче това е коствало живота на хиляди възрастни хора.

“С каква съвест някои прережда опашката, като знае, че излага на риск някой, който е над 75 години или който е с крехко здраве и който рискува да умре”, каза Драги.

Той заяви, че обвързва напредъка на ваксинационната кампания с облекчаване на рестрикциите, наложени заради коронавируса. Драги призна, че разхлабването на ограниченията би било най-добрата подкрепа за икономиката, но добави, че иска отваряне, свързано със сигурността, допълни ДПА.

В Италия имаше протести срещу ограниченията, въведени върху някои бизнеси заради коронавируса. Има все повече призиви да бъде позволено на ресторантите и баровете да подновят работа. Протестите в Рим прераснаха дори в сблъсъци със силите на реда.

Днес Драги каза, че осъжда насилието, но каза и, че разбира отчаянието на протестиращите.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *