Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас
Необходими продукти

375 г пресни фетучини

1 глава лук

1 морков

1 стрък селъри

1/4 ч.л. семена от фенел

1 дафинови лист

1 пресен син рак

1 ч.л. концентрирано доматено пюре

1/2 ч.ч. бяло вино

1 1/2 ч.ч. вода

2 с.л. заквасена сметана

100 г сурово месо от рак

1/4 лимон

1 дълга червена люта чушка

зехтин екстра върджин

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. За биска нарежете на ситно лука, моркова и целината. Загрейте 2 с.л. зехтин в дълбок тиган и запържете зеленчуците до омекване заедно с дафиновия лист и семената фенел. Добавете доматеното пюре и разбъркайте за 20-30 секунди. След това добавете начупения на парчета от по 8 см приблизително пресен рак. Гответе докато цвета му се промени на оранжев.

2. Налейте бялото вино и изчакайте половината да се изпари. След това добавете водата, поставете капак и варете на слаб огън 20 минути. Прецедете биска в други тиган и го оставете да се редуцира.

3. Сварете пастата в тенджера с вряща подсолена вода, според указанията на пакета.

4. Към редуцирания биск добавете заквасената сметана и разбъркайте до хомогенност. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете суровото рачешко месо и разбъркайте за не повече от минута. Добавете сварената паста с 1-2 с.л. от водата от варенето ѝ. Разбъркайте и изключете котлона. Изтискайте лимоновия сок и добавете 2/3 от нарязания на ситно магданоз.

5. Сервирайте прясната паста, поръсена с още магданоз и нарязана на тънки кръгчета люта чушка по желание.

Източник: 24kitchen

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *