Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Със скандирания „Мая вън“ и „Къде е Христо Иванов“ сподвижници и представители на ГЕРБ се събраха на спорния строеж на подпорна стена на „Алепу”, съобщава БНР. На мястото са се събрали около 80 човека, предимно млади хора от Приморско. Сред тях са и кметовете на Бургас Димитър Николов и на Стара Загора Живко Тодоров, както и депутати и активисти на ГЕРБ.

Повод за протеста стана новината от края на миналата седмица, че скандалният строеж има нов собственик – общинарят от Приморско Стоян Василев. Той е брат на Здравко Василев, станал популярен от риалити формата “Биг брадър” . Здравко Василев обаче бе трети в кандидат-депутатската листа на “Изправи се! Мутри вън” на изминалите парламентарни избори.

„Светът не е виждал подпорен хотел. За да се укрепи свлачището строят хотел. Това е безумие. За това ли новото сформирано мнозинство набързо се опита да придобие с подставени лица този подпорен хотел и по този начин да довърши хотела?” – попита Бойчо Георгиев. Общинският съветник от ГЕРБ е и бивш шеф на Регионалната екоинспекция.

Това ли е новият хотел на Мая Манолова, питат протестиращи.

ГЕРБ спря това чудо на природата – светът не е виждал такова нещо – да се укрепи свлачище със строеж на хотел. Ето как чрез подставени лица новосформираното мнозинство се опитва да придобие хотел. Така ли ще управлява?”, питат протестиращи.

Само преди броени дни самата Мая Манолова се разграничи от новия собственик на скандалния строeж чрез видео обръщение от Алепу. Манолова уточни, че макар новият собственик да е брат на Здравко Василев, от “Изправи се! Мутри вън!, нямали нищо общо с бъдещото строителство на ваканционен комплекс.

Самият Здравко Василев също се разграничи от действията на брат си.

На 29 април бизнесменът и общински съветник от Приморско Стоян Василев обяви, че ще строи „Алепу Вилидж“, след като закупил компанията „ГБС Турс“, заедно с проекта за ваканционно селище. Василев обясни, че предишният собственик искал да се освободи от този обект, тъй като му носел негативи. И припомни, че решението на бургаския съд, с което се обявява за нищожно строителното разрешително за “Алепу вилидж”, се обжалва.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *