Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Следственият комитет иска да арестува задочно Леонид Волков, съратникът на Алексей Навални , който е обявен за международно издирване , заяви Ирина Софинская, прессекретар на Басманния съд в Москва, пред РИА Новости.

Той е обвинен в убеждаване на тийнейджъри да извършват незаконни действия, за което го грозят до три години затвор. Следователят иска да арестува Волков за два месеца от момента на ареста му на територията на Русия или екстрадицията.

По-рано разследващият комитет съобщи, че е образувано наказателно дело заради видеоклипа, “в който ръководителят на мрежата от регионални” щабове на Алексей Навални “Леонид Волков призовава непълнолетни да участват в незаконни действия”.

Митинги се проведоха на 23 януари в различни градове на Русия и продължиха на 31-ви, въпреки многобройните предупреждения от властите, включително опасността от инфекция с COVID-19. Освен това в Москва на 2 февруари се проведоха протести по време и след среща в Московския градски съд по делото на Алексей Навални.

Превод и редакция: TrendyNews

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *