Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Индия никога не е била световна сила в борбата. Въпреки това една от най-многолюдните страни в света се гордее с общо 4 олимпийски медалисти през годините. Прави впечатление, че повечето печелят отличия за страната си на последните няколко Олимпийски игри. Причината е, че борбата стана много популярна в Индия, особено женската, пише “Боец”.

От световната федерация по борба припомнят схватката за бронзовия медал в категория до 60 кг. в свободния стил при мъжете от Игрите в Лондон, провели се през 2012 година.

Тогава Йогешвар Дат печели бронза, побеждавайки представителят на Северна Корея – Йон Мьон Ри с 6:0 точки, с което се превръща в третият индийски борец с медал в борбата от най-големия спортен форум.

На Игрите в Лондон Индия прави и най-доброто си представяне в този спорт – 2 медала. Освен Дат, сребро печели и Сушил Кумар при 66-килограмовите, отново в свободния стил. За Кумар това е и втори олимпийски медал след бронза от Игрите в Пекин.

Първият олимпийски медалист в борбата за Индия е Ка-Шаба Джанав, който печели бронз в категория до 52 кг., в свободния стил, на Игрите в Хелзинки, състояли се през 1952 кг.

Преди 5 години – на Олимпийските игри в Рио де Жанейро, Индия празнува и първи медал при жените. Той беше дело на Сакши Малик в категория до 58 кг.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *