Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Испанските власти вдигнаха днес на 12 години (от 6) минималната възраст, след навършване на която за влизане в страната е необходим отрицателен тест за коронавирус, съобщи Франс прес, предава БТА.
Децата под тази възраст няма да бъдат задължавани да представят такъв тест, за да пътуват. Промяната влиза в сила още днес, пише в испанския Държавен вестник. От хората над 12 години ще се приемат както PCR тестове, така и тестове за антигени и антитела.

Съобразявайки се с препоръките на Европейската комисия, която с цел възстановяване на туризма приканва да се хармонизират мерките, засягащи пътуванията в рамките на ЕС, Испания адаптира също минималната възраст за ваксиниране и се нагажда според лимитите, установени в съседните страни, отбелязва АФП.

От 3 юни Италия ваксинира хора над 12-годишна възраст, а от 15 юни юноши между 12 и 18 години ще се ваксинират и във Франция. Испанското правителство предвижда да ваксинира тийнейджърите между 12 и 17 години преди началото на новата учебна година през септември.

Според друго постановление, публикувано днес в официалното издание, Испания вече ще пуска на своя територия не само пристигащи със самолет, но и по суша, ако разполагат с ваксинационен сертификат.

До момента испанските власти изискваха при влизане в страната по суша отрицателен PCR тест, направен не по-рано от три денонощия преди представянето му. Отрицателен PCR или антигенен тест ще се иска сега от неваксинираните.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *