Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Културни работници и организатори на публични събития струпаха съндъци с оборудване на римския площад „Пиаца дел Пополо“, изисквайки държавна подкрепа и отмяна на ограничителните мерки на правителството, съобщава АНСА, предава “Монитор”.

Протестиращите обещаха да донесат хиляди уреди за оборудване в обширната зона в знак на протест срещу финансовите загуби и липсата на конкретна помощ от властите за индустрията, която е замразена повече от година.

Близо до всеки екип, чийто брой според агенцията все пак достига хиляда, символично стоеше по един представител на протестиращите, облечен в черни маски и черни тениски с надпис „Организирам събития“.

Както споделя един от протестиращите пред РИА Новости, работниците в шоубизнеса изискват преди всичко „спазване на условията за защита на труда“. “Имаме нужда от подкрепа, която ще ни позволи да работим без прекъсвания и спирки. Защото в противен случай виждаме фалшиво премахване на мерките, когато без обществеността не можем да покрием разходите. Става въпрос за стабилност и баланс”, каза младежът.

Протестът продължи половин час, придружен от ритмичното почукване на участниците по оборудването и техните аплодисменти. Полицията и местната общественост наблюдаваха какво се случва на оградения площад.

От миналата седмица в много градове на Италия, включително Рим и Милано, почти всеки ден се провеждат различни демонстрации на протест срещу ограниченията, наложени от властите върху дейността на търговците в контекста на пандемията. Някои от тези действия завършиха със сблъсъци между протестиращи и служители на реда.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *