Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Група граждани от Босилеград излизат днес на мирен протест пред ГКПП “Олтоманци”. Те протестират срещу Заповедта на Министерството на здравеопазването на Република Българя от 29 април т.г. Вече четвърти месец те са принудени да пътуват 300 км. до ГКПП „Калотина”, за да влязат в България, предава Монитор.

Група граждани от Босилеград излизат днес на мирен протест пред ГКПП “Олтоманци”. Те протестират срещу Заповедта на Министерството на здравеопазването на Република Българя от 29 април т.г., с която българските и сръбски граждани не се допускат на територията на България на ГКПП „Олтоманци” и настояват в точка 12 от Заповедта, в която са изброени ГКПП-та, през които може да се влезне в България, да се добави и „ГКПП Олтоманци”.

Вече четвърти месец, гражданите с отрицателен ПСР или антигенен тест, ваксинирани и преболедували са принудени да пътуват 300 км. до ГКПП „Калотина”, за да влязат в България. След повече от три месеца това предизвика напрежение сред гражданите.

Писмата, които българските сдружения изпратиха на Министерството на здравеопазването, Министерството на външните работи и Омбудсмана на Република България, както и Петицията подписана от над 1300 души, с която гражданите настояваха за свободно минаване на ГКПП „Отоманци”, досега не дадоха никакъв резултат.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *