Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

“Динамично време със старта на новата седмица – дъжд, гръмотевици и сняг. Типично мартенско време” – така го определи климатологът проф. Георги Рачев в “Тази сутрин” по bTV.

“Гръмотевиците се срещат рядко, но не е нещо невиждано. Случва се, но веднъж на 10-15 години. Това показва, че цялата атмосфера е заета от купесто-дъждовен облак, от който вали и този интензивен дъжд”, обясни проф. Рачев.

Това време ще продължи цялата работна седмица. По думите му около 26-27 “има надежда за по-високи температури и по-ясно време”.

Причината за лошото време е средиземноморски циклон, който от Италия се придвижи през България и в момента е над Черно море.Събота и неделя също времето ще се задържи лошо. В Западна България ще вали сняг, а в Източна и Южна – дъжд.

В планината, особено в гористия пояс, времето ще бъде хубаво и много приятно. Само на най-откритите части на планината и по върховете ще има много силен вятър, каза още климатологът.Температурите в събота след обяд ще са между 5 и 8 градуса.През пролетта ще има градушки. През месеците май и юни те са най-чести. По думите на проф. Рачев въпросът е не дали ще ги има, а колко и на кои места.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *