Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Снимка: БНТ

Проучване на “Тренд” показва, че пандемията от COVID-19 е променила традиционно позитивните нагласи на българите в края на годината. 80% са на мнение, че 2020 г. е била лоша година за България. В личен план за 39% от българите годината е била добра, а за 47% – лоша. Оставаме и песимисти за 2021 г. Мерките срещу COVID-19 имат и своите добри страни – прекарваме повече време със семейството си. 

“Времето на пандемията ни даде възможност да преоценим времето и живота си. За хората със сериозен бизнес годината бе успешна, защото даде много нови възможности. Усещането за щастие на човек идва с усещането за свобода”, заяви по повод проучването пред БНТ психологът Ани Владимирова. 

„Силната личност има гъвкавост и по-трудно се влияе от събитията по света. Слабите хора се влияят от променливите. Това показва, че българинът личностно не е силен“, разкри психологът. 

“Видяхме, че общите мерки навсякъде по света са ефективни, но не и достатъчни. Ние показахме как реагираме по време на епидемия – в страх, а той ни сломява. Това няма да е последната пандемия. Хората трябва да се обърнат към себе си и да видят, че всичко зависи от хармонията вътре в нас”, каза още по темата доц. Румен Бостанджиев, преподавател.

“Като с лупа, по време на пандемията, проблемите се засилиха. Където имаше покълнало щастие, се видя, че може и малките неща да ни радват. Ние сме добри на старта, но зле на финала. Бяхме стегнати, а сега дисциплината изчезна. Очаквам ценностната система на българите да се пренареди”, коментира Владимирова. 

“Има пандемична умора – хората могат да се консолидират, но за определен период от време”, допълни още тя.  

Източник: Novini.bg

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *