Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Руският президент Владимир Путин обясни в телефонен разговор с германския канцлер Ангела Меркел, че Руската федерация е свободна по свое усмотрение да премества части от въоръжените си сили през своята територия. Това съобщи прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, коментирайки призива на Меркел в разговор с руския лидер да не се увеличава военното присъствие близо до границата с Украйна, предават от bTV.

„Президентът даде необходимите разяснения. Първо, че ние сме абсолютно свободни да придвижваме нашите въоръжени сили и всякакви части през територията на Руската федерация по наша преценка. И второ, че безусловно в момента Украйна потенциално се превръща в много нестабилен регион и всяка държава, която до границите си има нестабилен, опасен, взривоопасен регион, предприема мерки за гарантиране на собствената си сигурност“, заяви Песков.

По думите на Песков „Кремъл се опасява от подновяването на пълномащабни военни действия на територията на Украйна е заплаха за Русия, а действията на украинската страна говорят именно за това“. Според него Киев „ще се опита да реши силово своите проблеми в югоизточна Украйна“. 

„В случай на начало на военни действия в Украйна и потенциална хуманитарна катастрха, подобна на тази в Сребреница, за което вече говори президента Путин, нито една страна в света не трябва да остава встрани. И всички държави, включително Русия, ще предприемат мерки, за да не се случват повече такива трагедии“, казва Песков. 

По неговите думи заплахата да се повторят събитията от войната в бивша Югославия на територията на Украйна е свързана с „действията на различни формирования на въоръжените сили, ширещите се националистически настроения в страната и ненавистта към населението на Донбаската република“.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *