Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Лидерите на най-развитите икономики са на среща в английски крайбрежен курорт при драконовски мерки за сигурност. Там е и американският президент Джо Байдън, а това е първата му визита в чужбина.

Първата му среща в Европа беше с британския премиер. А във Великобритания държавният глава на Щатите отправи предупреждение към Русия.

Изказването си Байдън направи пред около 1000 американски военни и техните семейства в британската военновъздушна база Милдънхол. Байдън беше категоричен, че е твърдо решен да реформира отношенията с Русия, както и да възстанови трансатлантическите връзки след четирите бурни години на президента Доналд Тръмп.

Ще дадем ясно да се разбере, че Съединените щати се върнаха и че демокрациите са единни, за да се справят заедно с най-тежките предизвикателства и проблемите, които са най-важни за нашето бъдеще. Че са решени да бъдат лидери със сила, като защитават нашите ценности и служат на нашите народи, заяви Байдън.

Предупреждението към Русия идва седмица преди срещата на Байдън и Путин в Женева.

,,Обединеното кралство и Съединените щати, като основатели на НАТО, са част от най-силния военен и политически съюз в историята на света”, подчерта американският президент, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Разширяването на НАТО на изток и приближаването му към нашите граници има практическо значение за Русия. Защо ли? Защото Полша и Румъния станаха членове на НАТО. Американците лесно се договориха с тях да разположат противоракетни системи. Но тези системи могат да бъдат използвани за удари, които да достигнат до центъра на Русия, включително и Москва. И то за много кратко време – 15 минути до Москва. Да си представим, че Украйна става част от НАТО. Времето ще се смали на 7-10 минути. Това не е ли червена линия за нас?, отговори Владимир Путин.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *