Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

„Планът за възстановяване и развитие трябва да се подаде в срок, защото съдържанието може да се промени след това, но не и срокът“, смята председателят на БСК Радосвет Радев, предават от bTV.

Той добави, че бизнесът категорично е участвал в изготвянето на документа, но все пак има забележки към него.

По думите му следващото правителство трябва да бъде грамотно, да разбира икономическите процеси и да е отговорно. „Сега има нужда от смелост и амбициозно управление на България“, коментира Радев.

По думите му сред бизнеса има лек оптимизъм, че масовата ваксинация ще доведе до по-добри условия за работа, но въпреки това възстановяване не се очаква преди края на 2022 г.

„Сега изтекоха мерките с положителен резултат – банковия мораториум. За съжаление липсата на суверенитет на Централната банка не предвещава ново удължаване на този механизъм“, каза Радев.

Той цитира и анкета, проведена от БСК, според която 74% от бизнеса ще има нужда от нови мерки за подпомагане. За банковия мораториум 54% са посочили, че ще имат затруднения със задълженията.

В анкетата колосалните 79% не виждат подобрение в икономическите показатели.

„В момента най-достъпната защита на предприемача е да не прави нищо и да отложи инвестицията. Неяснотата продължава да е много сериозна. Ако не може да се излъчи редовен кабинет се назначава служебен“, припомни Радев.

Той добави, че се намираме в политическо безвремие и субективните нагласи в страната ни са изключително лоши.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *