Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

„Лидерът на ДПС следва да преосмисли понятието “родина” и в какъв контекст го употребява и да си припомни клетвата, която е положил пред НС да спазва българската Конституция, в която е заложено, че не могат да се създават партии на верска и етническа основа. Ние имаме една от най-демократичните конституции, която гарантира равни права на всички български граждани и не ги разделя по етнос. Това следва да направят и всички политически партии. Турция е добър съсед, важен партньор и съюзник. Но тези отношения трябва да  се развиват върху равнопоставеност, взаимно уважение и ненамеса във вътрешните дела”.

Това заяви президентът Румен Радев на брифинг, след като откри инициативата “Три морета”.

Коментарът му бе по повод посещението на делегация на ДПС в Турция и срещата ѝ с турския президент Реджеп Ердоган.

Държавният глава говори и по актуални теми.

“Чрез нея всички 12 държави – заедно с нашите партньори ЕК, Германия и САЩ – ще работим, така че да имаме много по-голям икономически ръст в нашият регион. Да можем да развиваме свързано нашите образование наука иновации и технологии и младите хора да остават в нашия регион. Важен фактор е свързаността – инфраструктурна, транспортна, дигитална”, коментира Радев.

“В правовата държава няма място за война между институциите. Те трябва да работят координирано срещу организираната престъпност и срещу корупцията”, заяви Румен Радев в отговор на въпрос.

“Но тази борба изисква съдебна система, най-вече прокуратура, и изисква да има неизбирателен подход”, коментира държавният глава.

“Изисква и правораздавателната система да се задейства преди медиите и преди институциите от чужди държави да “осветяват” какво се случва в България”, допълни той.

Президентът коментира и пенсионирането на шефа на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) проф. Тодор Кантарджиев.

„Моят ангажимент е да посоча министрите в едно служебно правителство. Делегирал съм им пълни правомощия да подбират своите екипи и МС да води своята кадрова политика”, посочи той.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *