Контакти

Гр. София, п.к 1618 Район Витоша, ул. Околовръстен път Номер 3
Гр. Варна, п.к 9000, Център, ул. Котел 10

Свържете се с нас

Румънските гранични полицаи са открили на пристанище Муфатлар на Дунавско-черноморски канал два шлепа с над 1000 тона отпадъци, докарани от България за букурещка фирма, като стоката предстои да бъде върната на изпращача, съобщава Аджерпрес.

Бреговата охрана информира в прессъобщение днес, че граничните полицаи в сътрудничество със служители за Службата за защита на околната среда в окръг Констанца са извършили вчера проверка на пристанище Мурфатлар на стоките, транспортирани с два шлепа, плаващи под румънски флаг, предаде БТА.

“Те превозваха 1060 тона стоки, декларирани като метални отпадъци, идващи от България, които трябваше да бъдат разтоварени на пристанище Констанца за една фирма в района на Букурещ, която извършва внос в Румъния”, се посочва в съобщението.

При проверките са установени несътветствия между съдържанието на товара и придружаващите пратката документи, като освен декларираните метални отпадъци са открити също пластмасови отпадъци, картонен амбалаж, гума, ебонит, електрически отпадъци, двигатели с вътрешно горене, съдържащи масла, акумулатори и други.

Комисарите от Службата за защита на околната среда в Констанца не са позволили влизане на товара на територията на Румъния и са взели мерки за връщането му на изпращача в България.

От началото на текущата година граничните полицаи в сътрудничество с компетентните органи за защита на околната среда в окръг Констанца са открили и спрели близо 3000 тона отпадъци, които предстояло да влязат в Румъния.

Хареса ли ви публикацията?

Натиснете на звезда за да ни оцените!

Средна оценка / 5. Брой гласували:

Все още няма добавен рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *